20 Ocak 2012 Cuma

zoretanin nedir,Zoretanin'in Yan Etkileri

Zoretanin'in Yan Etkileri

Zoretanin; diğer tedavilere yanıt vermeyen, şiddetli akne tedavisinde kullanılır.
Akne fulminans, alopesi, aşırı derecede ağız ve dudak kuruluğu, burun kuruluğu, deri kuruluğu, morluklar, kızarıklıklar, hirsutizm, epistaksis, yüzde yanma, ateş, hiper ve hipopigmentasyon, tırnak distrofisi, kaşıntı, terleme, ürtiker, paronişi.
Duyma bozukluğu, tinnitus, görme bozukluğu, göz kuruluğu, konjunktivit, fotofobi, gece görüşünün azalması.
Allerjik reaksiyonlar, ödem, yorgunluk, kilo kaybı, lenfadenopati, sistemik alırı duyarlılık, vaskülüt.
Çarpıntı, vasküler trombotik hastalık, inme, taşikardi, kan şeker düzeylerinde değişiklik, anemi, nötropeni, trambositopeni, inflamatuar bağırsak hastalığı, bulantı, kolit, ileit, hepatit, özefajit, kemik mineral yoğunluğunda azalma, artrit, ses değişikliği, bronkospazm, solunum yolu enfeksiyonu, anormal adet dönemleri, glomerulonefrit.
Sersemlik, başağrısı, parestezi, senkop, psödötümör serebri, letarji, insomnia, saldırgan davranışlar, intihar düşüncesi ve denemesi, depresyon, emosyonel dengesizlik, agresyon, psikoz, aşırı sinirlilik ve aşırı duygusallık.
Bütün bu saydığımız yan etkiler kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Diğer kullandığımız tüm ilaçlarda olduğu gibi kiminde duyma bozukluğu yaparken, kimide görme bozukluğu yapabilir ya da birinde adet düzensizliği yaparken bir diğerinde bulantı yapabilir. Her insanın vücut duyarlılıkları farklıdır ve farklı tepkiler gösterir. Bu ilacı kullanırken yapılması gerken en önemli şey sabırlı olmak ve sonunda güzel bir yüze sahip olacağını düşünerek yan etkilere savaş açmak ve kendinle barışık olmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder