Ygs bitti, Lys yaklaşıyor.Malum herkes gelir getiren bir bölüm tutturma peşinde.Gelişen teknoloji ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda şimdidin meslekleri, yerini daha çok gelir getiren ve gelecekte ayakları daha sağlam yere basacak mesleklere bırakıyor.Üniversite sınavlarından sonra bölüm seçimi yapacak arkadaşlar için geçen sene burada, ondan önceki sene de burada birer yazı yayımlamıştım.Şimdi oralarda bahsedilen meslekler ile beraber, sizlere 2011-2012 senesi için gelecek de popüler olabilecek başka meslekleri de ekleyerek, meslek seçimi konusunda daha net karar verebilmeniz için bir meslek listesi sunuyorum.
Genetik Mühendisliği: Genetik mühendisliğinin popüler bir meslek olacağını ve hatta şuanda da oldukça popüler bir meslek olduğunu mutlaka fen derslerinize giren hocalarınızdan duymuşsunuzdur.Peki nedir genetik mühendisinin görevi? Canlıların kalıtsal özelliklerinin değiştirilerek onlara yeni işlevler kazandırılmasına yönelik araştırmalar yaparlar ve hastalıklara yeni tedavi yöntemleri üretmeyi hedeflerler.
Şehir Planlayıcısı: Eee tabii; nüfus durmadan artıyor.Her şehir durmadan büyüyor.Bu bağlamda belediyeler yerleşim bölgelerinin ve etkinliklerin planmasını sağlamak için şehir planlayıcılarına ihtiyaç duyuyor.
Tıp Mühendisliği: Ülkemizde sağlık, en sağlam ve geliri en yüksek sektörlerden biridir.Tıp mühendisleri de sağlık sektörüne dahildirler. Tıp mühendisleri hastalıkların teşhis ve tedavi edilmesinde kullanılacak yeni teknik ve cihazların geliştirilmesinde rol oynar.
İnternet Güvenliği: İnternet durmadan gelişmekte ve genişlemekte.Bu sebeple ortaya bir çok güvenlik sorunu çıkmakta ve bu sorunlar kişisel ve kurumsal olabilmekte.Bu sektördeki kişiler internet güvenliğini sağlamakla görevlidirler ve bu hedeften yola çıkarak güvenlik programları hazırlarlar.Üstelik özel kurumların örneğin; bankaların bilişim departmanında da güvenlik sorumlusu olabilmekteler.
Tasarım Mühendisliği: Uluslararası rekabette artık kalitesiz ürünün yerinin olmadığı ortada. Bu noktada devreye giren tasarım mühendisleri çalıştıkları firmaların ürünlerini dış veya iç pazar ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeniden tasarlama noktasında önemli bir rol üstleniyor.
Haber Analisti: İnternet üzerinde yeni tartışma alanları ve haber merkezleri kurulmasına neden olan yepyeni bir meslek.
Enformasyon Mühendisliği: Modern çağda en gelişmiş toplumlar bilgiyi üreten ve buna sahip olan toplumlar olacak.Enformasyon mühendisleri de uzmanları bir araya getirerek en doğru bilgiyi topluma ulaştıracak.
Sanat Yönetmeni: Görsellikle ilgili izleyiciyi etkileyebilecek kişiler için cazip bir meslek.
Medya Promosyoncusu: Bir ürünün kulaktan kulağa yayılmasını sağlar. Böylece ürün piyasaya çıkmadan bile genel tüketici tarafından tanınmış olur.
Deneyim Tasarımcısı: Perakende sektöründe çalışan bu kişiler özellikle müşterileri etkileme üzerine çalışırlar.
Ergonomi Mühendisliği: Modern ergonomi bilimi çalışanların verimini ve kapasitesini arttırmayı amaçlayan çağdaş bir bilim dalı. Ergonomi mühendisleri, çalışanların verimini arttırmak için ergonomik ortamlar geliştirir. Finans kurumları ve endüstri kuruluşları ergonomi mühendislerinin çalışabileceği önemli alanlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder