21 Aralık 2011 Çarşamba

Elmalı Pasta Tarifi


Elmalı Pasta Tarifi

Malzemeler
Harcı için;
3 elma rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 yemek kaşığı dövülmüş fındık
Teflon tavada kısık ateşte tüm malzemeleri 10 dk pişirin ve soğuması için bekletin.

Hamuru için;
5 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr becel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
Hazırlanışı;
Öncelikle unu ve kabartma tozunu karıştırın ve diğer malzemelerin tümünü ekleyerek hamur haline getirin. Sonra hamurdan küçük bezeler alarak elinizle açın ve üçgen şeklinde kesin. Üçgenin geniş kısmına öneden hazırlayıp soğuttuğunuz harctan yarım tatlı kaşığı koyun ve ince tarafına doğru yuvarlayarak sarın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder