21 Aralık 2011 Çarşamba

Çökertme Bodrum kebabı Tarifi


Çökertme – Bodrum kebabı- Tarifi


Malzemeler

Marine için,
400 gr biftek veya bonfile
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
½ çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı yoğurt

Servis için,
500 gr patates
Kızartmak için sıvıyağ
Sarımsaklı süzme yoğurt

Sos için :Sıvıyağ ve pul biber

Hazırlanışı

Etlerimizi ince jülyen kesiyoruz.Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp ,etlerimizle harmanlıyoruz.En az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.

Marinelenmiş etlerimizi,yayvan ve derin bir teflona alıp,1 çay bardağı sıcak su ekleyip,yüksek ateşte hızlı pişiriyoruz.Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz.

Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit çöpünden kalın doğruyoruz.Kızartıyoruz.

Servis için,patateslerimizi porsiyonluk tabağa alıyoruz.Etimizi ortaya ekliyoruz.Süzme yoğurdu etrafına gezdiriyoruz.Kızdırdığımız yağ ve pul biberi yemeğimizin üzerine gezdirip,sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun…

Not : Bu tarif, iri rendelenmiş patates kızartması ile sunuluyor,Bodrum’da….Ancak yağlı ve yapışmış geldi bana …Tercih sizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder