21 Aralık 2011 Çarşamba
Alman Keki Tarifi
Alman Keki Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 pk. kabartma tozu
Muhallebisi için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Yumurta, Şeker ve Yağı çırpalım. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip kekimizi yağlanmış kalıba dökelim ve 170 derecede pişirelim.
Kek pişince biraz soğumasını bekleyin ve ortadan ikiye kesin.
Sonra muhallebi malzemelerinin hepsini bir tencerede sürekli karıştırarak kıvama gelmesini sağlayın.
Son olarak sıcak muhallebiyi kestiğimiz soğumuş kek parçasının birinin üzerine yayın.
Diğer kek parçasını üzerine kapatın. En üstede pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder