21 Aralık 2011 Çarşamba

Alman Keki Tarifi


Alman Keki Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 pk. kabartma tozu

Muhallebisi için;

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı

Yumurta, Şeker ve Yağı çırpalım. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip kekimizi yağlanmış kalıba dökelim ve 170 derecede pişirelim.
Kek pişince biraz soğumasını bekleyin ve ortadan ikiye kesin.
Sonra muhallebi malzemelerinin hepsini bir tencerede sürekli karıştırarak kıvama gelmesini sağlayın.
Son olarak sıcak muhallebiyi kestiğimiz soğumuş kek parçasının birinin üzerine yayın.
Diğer kek parçasını üzerine kapatın. En üstede pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder