31 Aralık 2011 Cumartesi

2012 muvazzaf astsubaylık başvuruları

2012 muvazzaf astsubaylık başvuruları


2011 YILI MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİNİ BAŞVURU KILAVUZU

BİRİNCİ BÖLÜM

GENEL BİLGİLER

1. Kara Kuvvetleri Komutanlığının muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla, en az iki yıl süreli meslek yüksekokulu veya dört yıl süreli fakülte/yüksekokul mezunları arasından sınavla, TABLO-1’de belirtilen sınıf ve branşlarda muvazzaf astsubay statüsünde erkek personel alınacaktır.

2. TABLO-1’de belirtilen kontenjanlar idarenin ihtiyaçları doğrultusunda artırılabilecektir. Ayrıca idarenin gerek görmesi halinde, sınıfların boş kalan kontenjanları, diğer sınıflara müracaat eden ancak kontenjana giremeyen adaylardan; mezun olduğu okul/bölüm TABLO-3 ve TABLO-4’de belirtilen kaynak okul/bölümlere uyan, diğer şatları taşıyan ve bu konuda muvafakati alınan (Online başvuru formunun 37’nci maddesini “evet” olarak işaretleyen) adaylardan, ihtiyaç oranında karşılanabilecektir.

3. Muvazzaf astsubaylığa en az iki yıl süreli yüksekokul, meslek yüksekokulu ve dört yıl süreli fakülte/yüksekokul mezunu;

a. Silahlı Kuvvetlerde sivil memur ve işçi olarak görev yapmakta olanlar,

b. Askerlik hizmetini kısa dönem erbaş ve er olarak yapmış/yapmakta olanlar,

c. Hâlen silahaltında bulunan erbaş ve erler ile 1111 sayılı kanun hükümlerine göre askerlik hizmetini yerine getirerek terhis edilenler,

ç. Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yapmamış olanlar,

d. TABLO-1’de belirtilen sınıf ve branşlar için başvuru koşullarını taşıyan erkekler başvurabileceklerdir.

NOT: 1. Uzman erbaşlar, askerliğini yedek subay olarak yapmış/yapmakta olanlar ile yedek subay öğrenciler, lise mezunları ve bayanlar başvuramaz.

2. Uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçmek için uygulama emri bilahare yayımlanacak ve uzman erbaşların başvuruları emirde belirtilen esaslarda KaraNET üzerinden alınacaktır. Bu nedenle www.kkk.tsk.tr İNTERNET ADRESİNDEN BAŞVURU YAPAN UZMAN ERBAŞLARIN BAŞVURULARI KABUL EDİLMEYECEKTİR.

4. Temin faaliyeti TABLO-2’deki faaliyet takvimine göre icra edilecek, başvurular 12 Mayıs 2011 tarihinden, 08 Temmuz 2011 saat 17.00’a kadar www.kkk.tsk.tr internet adresinden yapılacaktır.

5. Yazılı sınav; 14 Ağustos 2011 saat 15.00’de Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bolu, Çorlu, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İskenderun, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Manisa, Malatya, Osmaniye, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (Girne)’nde yapılacaktır. Sınav merkezlerinin kapasitesine göre adaylar idare tarafından belirlenecek farklı sınav merkezine planlanabilecektir.

6. Yazılı sınavda başarılı olan adayların Ön Sağlık, Fiziki Kabiliyet ve Yeterlilik Testleri (FKYT) 10 Ekim – 03 Kasım 2011 tarihleri arasında Zh.Brl.Okl. ve Eğt.Tüm.K.lığı (Etimesgut/ANKARA)nda, mülakatları ise 11 Ekim – 04 Kasım 2011 tarihleri arasında Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı (Cebeci-ANKARA)nda icra edilecektir.

7. Sınav yerinin değiştirilmesi halinde bu husus adaylara yeteri kadar zaman öncesinden bildirilecektir.

8. Seçmeler sonucunda asil olarak tespit edilen adaylar Mart-Nisan 2012’de başlayacak olan Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimine katılacaklar ve başarılı olanlar 30 Ağustos 2012’de Astsubay Çavuş rütbesiyle sınıf okullarına gönderileceklerdir.

NOT: Kılavuzun tamamını okumadan online başvuru formunu doldurmayınız. Yapılan yanlışlıklardan doğacak sonuçların tümü adaya ait olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder